Posted By
Bulharsko, vhodné místo pro rodinné dovolené


Bulharsko už ušlo dlouhou cestu v oblasti přímořského cestovního ruchu a za poslední roky se do obnovy a modernizace přímořských resortu nainvestovaly velké finance a na službách a celkovém komfortu pobytu je to citelně znát.

A s levnými letenkami burgas bude rodinná dovolená i za pÅ™ijatelné ceny. Sezóna jeÅ¡tÄ› nekonÄí, i v září je jeÅ¡tÄ› v Bulharsku krásnÄ› a užijete se nepÅ™eplnÄ›né pláže, teplé moÅ™e, milý personám a výteÄnou kuchyni.

Na letiÅ¡ti to zaÄíná

Burgaské letiště leží asi 9 km na sever od města Burgas, je to na půl cesty mezi Burgasem a Pomoriem. Hned opodál je malá vesnice Safarovo.

Letiště není nijak velké, ale kolem je spousta parků a ty vytváří příjemnou atmosféru. V hale je pro turisty směnárna. Přibližně každou půl hodinu jede z letiště do Burgasu městský autobus.

Z Prahy létají do Burgasu převážně charterové linky a o letenky je zájem, tak kdo chce létat levně, musí se výběru letenek věnovat.

Bulharsko

SluneÄné pobÅ™eží

SluneÄné pobÅ™eží se nachází asi 35 km od Burgasu. Na návÅ¡tÄ›vníky Äeká pÅ™es 8 km dlouhá pláž s pískem zlaté barvy a pozvolna se svažujícím pobÅ™ežím do vody. KromÄ› vodních radovánek místo nabízí sportovní vyžití a kulturní podniky. Po letovisku jezdí minivláÄek.

Burgas

Burgas

Burgas je rozlehlé mÄ›sto, kde žije asi 200 tisíc obyvatel. Je to významné centrum jihovýchodní Äásti zemÄ› a sídlí zde správní budovy, kulturní centra a peněžní instituce. Pro návÅ¡tÄ›vníky je zde rozlehlá pěší zóna, která je po stranách obklopená velkým množstvím obchodů vÅ¡eho druhu. Na své si pÅ™ijdou i gurmáni a urÄitÄ› si vyberou v množství restaurací národní i mezinárodní kuchynÄ›, které se v centru mÄ›sta nachází. Centrum je od moÅ™e oddÄ›lené velikým udržovaným parkem a divadlem pod Å¡irým nebem. KromÄ› lodní dopravy a rybolovu je také turismus významným podílem zdrojem příjmů, a proto je o turisty dobÅ™e postaráno.